چکیده :

اهلی کردن گیاهان دارویی، معطر و رنگده به منزله فراهم نمودن امکان رشد و تولید در شرایط زراعی و کنترل شده برای انواع خودروی آنها است.

اهداف کشت و اهلی کردن، کاهش فشار از عرصه های طبیعی، حفظ ذخایر توارثی و همچنین افزایش کیفیت و کمیت تولید این گیاهان است. بدین منظور طرحهای تحقیقاتی مختلفی با بکارگیری تیمارهای متنوع زراعی، به اجرا در می آید.

با توجه به تاثیر عوامل محیطی، شرایط جغرافیایی و وضعیت اکولوژی محل رویش بر کمیت و کیفیت مواد موثر گیاهان مذکور, مطالعات دقیق و گسترده در مورد نقش عوامل فوق و ارتباط آنها با رشد، عملکرد و کیفیت گیاه ضروری است. ازجمله عوامل مهم : عرض جغرافیایی، ارتفاع محل، درجه حرارت، نوع و عمق خاک میزان آب و مواد غذایی مورد نیاز گیاه، سازگاری گیاه، تحمل آن در برابر شرایط نامساعد، تنش های محیطی و نیز کمیت و کیفیت تولید می باشند. بنابراین لازم است با انجام آزمایشهای دقیق و مناسب و بکارگیری تیمارهای ذکر شده نیازهای ه رگونه شناسایی و میزان سازگاری در برابر عوامل محیطی مشخص گردد.

زمینه‌های تحقیقاتی گروه کشت و اهلی کردن :

- جمع‌آوری اطلاعات فنولوژیک، اکولوژیک و فیزیولوژیک گیاهان

- دارویی، معطر، رنگده و آبزی

- جمع آوری بذر، قلمه و نشاء (گیاهان آبزی) از توده های همگون

- گونه های مورد نظر

- تعیین قوه نامیه، میزان جوانه زنی و بررسی پیش تیمارهای لازم

- تحقیق در زمینه کشت ارگانیک گیاهان دارویی و معطر

- کشت بذور گونه های جمع آوری شده و اعمال تیمارهای زراعی

- احداث خزانه و گلخانه ‌های تحقیقاتی

- تعیین نیازهای غذایی، آبی، حرارتی و نوری گیاهان دارویی

- تعیین شاخص فیزیولوژیک رشد(NAR-RGR-CGR-LAI,DM)

- براساس ماده خشک و سطح برگ

- تعیین الگوی ریاضی مرتبط با توان تولید در مناطق اکولوژیک

- بررسی آفات، بیماریها و علفهای هرز در مناطق کشت شده

- معرفی گونه های سازگار و حاوی متابولیت‌‌‌های ثانویه قابل توجه، به منظور کشت در سطح وسیع و تولید انبوه

- شناسایی ژنوتیپ ها و اکوتیپ های مختلف گونه‌های دارویی، معطر و رنگده

- انتخاب بهترین ها از میان توده های ناهمگون طبیعی و زراعی

- بررسی روابط و همبستگی های فنوتیپی و ژنوتیپی میان صفات

- مرفولوژیک و میزان مواد موثر

- ارایه روشهای مناسب اصلاحی جهت افزایش کمی و کیفی تولید

- تعیین شاخص های انتخاب (Selection index) ، جهت به گزینی

- مقایسه ارقام اصلاح شده خارجی با گونه های بومی داخل کشور از لحاظ سازگاری، عملکرد و مواد موثر

گروه تحقیقات شیمی گیاهی

از آنجا که استفاده از گیاهان دارویی، معطر، رنگده و آبزی در صنایع مختلف دارویی، آرایشی، بهداشتی و غذایی به شناسایی کمی و کیفی ترکیبهای موجود آنها مربوط می شود این گروه با هدف بررسی علمی (استخراج و شناسایی) مواد موثره گیاهان مذکور و محصولات فرعی جنگل و مرتع، فعالیت خود را شروع نموده است. این گروه تاکنون تعداد زیادی از گونه گیاهی دارویی و معطر را از نظر کمیت و کیفیت مواد موثر مورد بررسی قرار داده و نتایج تحقیقات خود را در مجلات معتبر داخلی و خارجی ونشریات و کتب موسسه تحقیقات جنگلها و مراتع منتشر نموده است.

قسمت تجزیه دستگاهی آزمایشگاه شیمی گیاهی، دارای دستگاههای نوین و پیشرفته برای جداسازی و شناسایی ترکیبهای مهم از این نوع گیاهان است د رضمن آزمایشگاه شیمی گیاهی دارای امتیاز اکرودیته اسانسها از موسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی می باشد.

دستگاه‌های شناسایی :

- گازکروماتوگرافی GC

- گازکروماتوگراف متصل به طیف سنج جرمی GC/MS

- کروماتوگرافی مایع با کارآ‌یی بالا (HPLC)

- جذب اتمی (AA)

- اسپکتروفتومتر مرئی، ماورا بنفش (UV-VIS)

زمینه‌های تحقیقاتی گروه شیمی :

- ارائه اطلاعات علمی و کاربردی در زمینه ترکیبهای گیاهان دارویی، معطر، آبزی و محصولات فرعی آنها

- استخراج مواد موثره از گیاهان مذکور و محصولات فرعی آنها.

- تعیین بهترین روش استخراج مواد موثر از این گیاهان

- تعیین مناسبترین زمان برداشت محصول و یا اندام گیاه برای

- استخراج و دستیابی به حداکثر کمیت و کیفیت مواد موثر

تعداد صفحات : 28

فرمت فایل : word ( قابل ویرایش ) میباشد.

توجه : این فایل با بهترین کیفیت قابل پرینت میباشد.