چکیده :

کپکهای خاکستری در درجه اول پاتوژنهای شاخ و برگ گیاهان هستند که به بخشهای جوان گیاه از جمله برگهای سبز و ظریف، سرشاخه‌ها و بافتهای میوه‌ها به سرعت حمله‌ور می‌شوند. توسعه و گسترش آنها به میزان بسیار زیادی و البته به وجود لایه نازکی از آب در سطح بافتهای گیاه و یا بالا بودن رطوبت نسبی هوا در شرایطی که درجه حرارت بالا و یا پایین ( اما نه در یخ) است . کپکهای خاکستری قادرند در مدت زمان کوتاهی خسارت هنگفتی را وارد آورند.

گرچه بیماری بادزدگی سیب‌زمینی و گوجه فرنگی را نیز در دسته کپکهای خاکستری قرار می‌دهند اما کپکهای دروغی واقعی متعلق به یک گروه از Oomycetes ها هستند که در خانواده Peronosporaceae قرار می‌گیرند.

همه گونه‌های این خانواده پارازیتهای اجباری گیاهان عالی هستند که سبب بروز کپکهای خاکستری بر روی تعداد بسیار زیادی از گیاهان از جمله محصولات زراعی ف سبزیجات، گیاهان زینتی، تاکها و بوته‌ها می‌شوند.

کپکهای دروغی در گذشته باعث بروز اپیدمی‌های خانمان براندازی بر روی انواع مختلفی از محصولات شده‌اند که بعضی از آنها همچنان ادامه داشتند و خسارت‌های هنگفتی را وارد می‌کند.

معروفترین اپیدمی ناشی از این قارچها شاید کپک دروغی مو باشد که ابتدا در امریکا و سپس به زودی در سال 1875 در سراسر اروپا انتشار یافت و تقریباً تمام محصول و تاکسانهای اروپا در فرانسه و بقیه مناطق اروپا را نابود نمود که منجر به کشف مخلوط بردو (Bordeaux mixture) در سال 1885 گردید .

در کپکهای خاکستری اسپورانژیوم‌ها بر روی انشعابات اسپورانژیوفورها تشکیل می‌گردد که در جنین این قارچها دارای مشخصات خاص خود است. اسپورانژیومها در نوک این انشعابات تشکیل می‌گردد. اسپورانژیوفورها معمولاً بلند، سفید هستند و به صورت گروهی از درون روزنه‌های گیاه بیرون می‌زنند.

تعداد صفحات : 6

فرمت فایل : word ( قابل ویرایش ) میباشد.

توجه : این فایل با بهترین کیفیت قابل پرینت میباشد.